HOME PRODUCTEN BESTELINFORMATIE FAQ CONTACT
facebook twitter

Nieuwe website EnGarde


Deze website wordt sinds 2018 niet meer up-to-date gehouden. Voor de meest actuele informatie over onze EnGarde producten, bezoek de website www.engardebodyarmor.comEnGarde DeLuxe Undergarment Vest


Het EnGarde DeLuxe Undergarment Vest is ons meest verkochte vest voor onder de kleding. Dit uiterst comfortabele vest biedt de drager een 'fullwrap' bescherming aan de voor-, achter en zijkanten van het lichaam. Het vest kan geleverd worden met ULTRA™ of MT-PRO™ panelen voor een optimale bescherming tegen handvuurwapens. Het MT-PRO™ paneel biedt echter ook een zeer goede bescherming tegen messen en injectienaalden. Alle panelen zijn officieel getest en gecertificeerd door onafhankelijke test instituten.

Het EnGarde DeLuxe Undergarment Vest wordt geleverd inclusief een witte of een zwarte draaghoes. De draaghoes van het DeLuxe vest is onlangs geheel vernieuwd. De binnenzijde van de draaghoes is vervaardigd van het vochtregulerende COOLMAX® ACTIVE materiaal. Voor de buitenzijde gebruiken we een duurzame en waterafstotende Cordura®.

Het gebruik van deze nieuwe materialen heeft de draaghoes niet alleen sterker en comfortabeler gemaakt maar ook bijna 20% lichter! De draaghoezen voor het EnGarde DeLuxe zijn in zwart en wit beschikbaar. Daarnaast krijgt u bij onze vesten gratis een luxe draagtas.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level II of IIIA) of MT-PRO™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: Cordura® en COOLMAX® ACTIVE
Gewicht: 1,55 kg met NIJ Level II ULTRA™ panelen
1,95 kg met NIJ Level IIIA ULTRA™ panelen
2,05 kg met NIJ Level IIIA MT-PRO™ panelen
Kleur: zwart en witEnGarde Dual Use


Het EnGarde Dual Use is een kogelwerend vest voor onder de kleding dat met twee NIJ Level III Dyneema® platen kan worden geupgrade. Deze lichtgewicht Dyneema® platen geven de drager van het vest een ongekende bescherming tegen slagen, messteken en kogels afgevuurd door handvuurwapens en geweren.

Zonder platen weegt het vest 1,95 Kg en met NIJ Level III platen weegt het vest slechts 4,5 Kg. Het vest is tevens verkrijgbaar met NIJ Level IV platen.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: katoen
Gewicht: 1,95 kg met NIJ Level IIIA panelen
4,5 kg met twee NIJ Level III panelen
7,5 kg met twee NIJ Level IV panelen
Kleur: marine blauw
Accessoires: TitanSkin™ Anti-Stab panelen, ENGARTEX™ Soft Trauma panelenEnGarde Executive


Het EnGarde Executive is een vest van hoge kwaliteit, speciaal geschikt voor personen met een representatieve functie zoals zakenmensen en politici. Het vest weegt slechts 2,5 Kg en biedt de drager het hoogste "Level IIIA" beschermingsniveau.

De EnGarde Executive biedt de drager niet alleen een optimale bescherming aan de voor- en achterzijde van het lichaam en daarnaast ook aan de zijkanten.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: 100% katoen
Gewicht: 2.5 kg met NIJ Level IIIA+ panelen
Kleur: zwartEnGarde Patrol


Het EnGarde Patrol model is een lichtgewicht vest dat over de kleding gedragen dient te worden. Het vest lijkt op de Dual Use maar heeft de harde plaat pockets aan de buitenzijde van het vest zitten. Het vest wordt geleverd in marine blauw en wordt geleverd met verwisselbare smalle en brede elastische banden. De drager kan zelf kiezen welke hij het fijnste vindt. De EnGarde Patrol draaghoes is gemaakt van een sterke en duurzame Cordura stof.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: Cordura
Gewicht: 1,95 kg met NIJ Level IIIA panelen
4,5 kg met twee NIJ Level III panelen
7,5 kg met twee NIJ Level IV panelen
Kleur: marine blauw
Accessoires: TitanSkin™ Anti-Stab panelen, ENGARTEX™ Soft Trauma panelenEnGarde Puma


Het EnGarde Puma vest lijkt aan de voorkant een ritsopening te hebben maar opent aan de zijkanten. Het vest is gemaakt met zeer duurzaam materiaal en is verkrijgbaar in marine blauw. Dit vest met vijf verschillende zakken voor o.a. munitie en een flashlight is met name erg interessant voor politiefunctionarissen en wordt over de kleding gedragen. Op de voor- en achterkant van het vest kan geheel afneembaar een POLITIE of POLICE aanduiding worden bevestigd.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level II of IIIA) of MT-PRO™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: Heavy Duty Poly Duck
Gewicht: 1,9 kg met NIJ Level II ULTRA™ panelen
2,5 kg met NIJ Level IIIA ULTRA™ panelen
2,6 kg met NIJ Level IIIA MT-PRO™ panelen
Kleur: marine blauwEnGarde Leopard


De EnGarde Leopard is ons allernieuwste tactische model en voorzien van de laatste ontwikkelingen op vest gebied. Het vest is leverbaar in marine blauw en is uitgerust met een MOLLE systeem. Op aanvraag is het vest ook leverbaar in Desert of Woodland cammo. Aan de voor- en achterkant kunt patches met POLICE of PRESS geplaatst worden. Dit vest is zeer geschikt voor special forces / tactische politie eenheden en heeft afneembare keel, arm en lies bescherming.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: Heavy Duty Poly Duck
Gewicht: 3 kg met NIJ Level IIIA panelen
5,3 kg met twee NIJ Level III panelen
8,6 kg met twee NIJ Level IV panelen
Kleur: marine blauwEnGarde Panther


Het EnGarde Panther is een tactisch kogelwerend vest voor over de kleding. Het vest is uitgerust met nek/schouder protectie en een tweetal NIJ Level IV ICW platen. Deze platen zorgen dat de drager van het vest ook beschermd wordt tegen pantserdoorborende kogels. Zonder platen weegt het vest 4,5 Kg en met NIJ Level IV ICW platen weegt het vest slechts 10,1 Kg.

Specificaties

Panelen: ULTRA™ (NIJ Level IIIA)
Draaghoes: Heavy Duty Poly Duck
Gewicht: 4,5 kg met NIJ Level IIIA panelen
7,3 kg met twee NIJ Level III panelen
10,1 kg met twee NIJ Level IV panelen
Kleur: marine blauwEnGarde PASGT Helm


Deze EnGarde helm biedt een NIJ Level IIIA bescherming tegen kogels en fragmentatie. De PASGT helm bestaat uit verschillende lagen geperste Kevlar en biedt zowel een hoog draagcomfort als een maximale bescherming. Binnen het Amerikaanse leger is het PASGT model nog veel in gebruik.

Specifications

Protectie: NIJ Level IIIA
Gewicht: 1,5 kg
Kleur: Zwart
Colors: Black / Navy blue / TanEnGarde MICH Helm


Het MICH model is in eerste instantie alleen ontwikkeld voor de Amerikaanse Special Forces maar is zo populair dat dit Kevlar model de vervanger gaat worden van de PASGT. De EnGarde MICH helm lijkt erg veel op het PASGT model maar heeft iets hogere randen waardoor er gemakkelijker van electronische apparatuur gebruik gemaakt kan worden en het zicht beter is. Daarnaast is de helm iets lichter.

Specificaties

Protectie: NIJ Level IIIA
Gewicht: 1,4 kg
Kleur: Zwart